• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Ana Sayfaya Dönüş

En Çok Okunan Yazılarım

Güncel 

Yazılarım

Yorumlar

İletişim

Yerel yönetimlerde inovasyon kavramı ve uygulamaları Eğitimi

(gtag.js)
Yerel yönetimlerde inovasyon kavramı ve uygulamaları

Kim katılmalı:

 Program, Belediyelerimizin Belediye başkanları, üst düzey yöneticileri ve orta düzey yöneticileri için hazırlanmıştır.

Eğitim içeriğinin hazırlanmasında, belediyelerimizin ihtiyaçları dikkate alınmıştır. Bu maksatla diğer ülkelerdeki belediyelerin inovasyon uygulamaları ve tecrübelerinden yararlanılmıştır.

Belediyelerde inovasyon uygulaması için gerekli organizasyon ve iş akış süreçleri dünyada uygulamalardan ve çalışmalara dayanılarak hazırlandığı için kurumlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Amaç ve Neden;

İnovasyon, işlevselliğe ve süreçlerin akışına “farklı” bakabilenlerin geliştirdiği yenilikçi fikirlerin tanımlı değerlendirme süreçlerinden geçirilerek uygulamaya sokulmasıdır.

İnovasyon, herhangi bir organizasyonun gelişiminin ve rekabetinin kalbindedir, Devlet kurumları, yerel yönetimler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, işletmeler ve hatta bireyler ayakta kalabilmek için gelişmelidirler.

Dünyada, şehirler çok hızlı oranlarda büyümektedir. 1910'da dünya nüfusunun %10'u şehirlerde yaşıyordu. Günümüzde yaklaşık olarak dünya nüfusunun %50'si şehirlerde yaşamaktadır. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun %75'inin şehirlerde yaşayacağı öngörülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin nüfusunun %92'si il ve ilçelerde yaşıyor. Kentsel artan nüfus, daha fazla hizmet sunum gereksinimi ve daha çok talep eden bir toplum yapısı ile yerel yönetimlerimiz karşılaşmaktadırlar. Şehirlerimizde çok farklı gelir gruplarının olduğu ve bunların eşit hizmet beklediği günümüzde, Yerel yönetimlerimiz birçok güçlükle karşılaşmaktadır.

Günümüz dünyası daha karmaşık ve daha beklentinin olduğu bir dönemdir. İnsanların ve kurumların yerel yönetimlerden talepleri artmıştır. Bu talepleri karşılamak için Yerel yönetimlerin İnovasyon uygulamaları yapması, bilgi değeri yaratması, hizmet sunumunu ve kalitesini artırması gerekir.
Yerel yönetimler, çözümleri HIZLI, UCUZ ve EKONOMİK olarak uygulamak için mevcut süreçleri ve hizmet yöntemlerini ele alarak, problem sahalarını tespit edip yeni stratejik yaklaşımla konuları değerlendirmek durumundadırlar.

Belediyelerimizde yeni yaklaşım sosyal yeniliktir, toplumsal sorunlara odaklanma ve insanlara yardım elini uzatmaktır. Gıda, Barınma ve Sağlık yardımlarının yanı sıra Belediyelerimiz su, temizlik, kanalizasyon, yollar, Kültürel etkinlikler, Afet planlamaları, iş alanları yaratma ve bölgesel kalkınma gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.

Bu hizmetlerin tamamının yeni bir yaklaşımla ele alınmasında ve değerlendirilmesinde fayda görülmektedir. Bununla birlikte verimli iş süreçleri ve üretkenlik esaslı değişimler düşünülmelidir.

Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için kurumlarımızın, şirketlerimizin ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir.

Bu maksatla dünyada olan Yerel yönetim uygulamalarını ve değişimleri yakından izlemeli ve bu uygulamalardan ders çıkarmalıyız. Belediyeler, başka yerlerde başarılı olan inovasyonları çoğaltarak ve diğer kuruluşlarla yenilik için ortaklıklar kurarak fikirleri üretip yaratarak inovasyon yapmalıdır.

Bernard Shaw "Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır." demiştir.

Dünyadaki inovasyon uygulamalarını izleyerek onların en iyi yaptıklarından ders almak ve aynı hataları yapmamak en uygun, ekonomik yoldur.

Bu maksatla Yerel yönetimlerin üst düzey yöneticilerinin İnovasyon kavramını örnekleri ile anlamaları ve yerel yönetimlere nasıl aktaracağı konusunda bilgi sahibi olmaları için bu eğitim programı düzenlenmiştir.

Lütfen içerik ve teklif için irtibat kurunuz.