Yönetici ve Motivasyon Eğitimi
(gtag.js) Yönetici ve Motivasyon
Hedef Kitle : Yöneticiler ve Yönetici adayları
''Bir insanın zeki olup olmadığını yanıtlarından anlayabilirsiniz. Onun bilge olup olmadığını ise sorularına bakarak söyleyebilirsiniz.'' 'Naguib Mahfouz
Amaç:
Bu program yöneticilerin kendilerine bir ayna tutarak, gelişim alanlarını belirlemek ve onları uygulama sırasında önlerine çıkabilecek sorunlara karşı gerekli bilgi, beceri ve deneyimle donanmalarını desteklemek için hazırlanmıştır.
Katılımcıların, etkin yönetim ile ilgili kavramlarda bir bakış açısı kazandırmak, kendilerinden başlayarak kişisel liderlik sergilemelerini ve teori ile birlikte deneyimleyerek öğrenmelerini sağlamaktır.
Eğitim modüler yapı olarak birbiri üzerine inşa edilmiştir. Bu eğitimin içeriğinde tüm konular soru sorma ile doğrudan bağıntılı olduğu için ilk modül soru sorma olmuştur. İyi liderler ve etkin yöneticiler güzel sorular sorarlar. Etkin soru sormak ise yönetimin temel taşıdır.
Milenyum projesinde dünyada mevcut 15 büyük problem listelenmiştir. Bu problemlerden 5 nci sırada sayılan Küresel öngörü ve karar verme problemi küresel bir problem olarak görülmektedir. Bunun temelinde etkin soru soramamak vardır.
Etkin soru soramayan iyi yönetici olamaz. Çünkü problem teşhis, problem çözme, karar verme, geri besleme, algı yönetimi, motivasyon, etkin dinleme, Delegasyon ve kendine ayna tutma gibi bir çok alanda başarısız olur.
Davranışsal Hedefler
Yöneticiler için etkin insan yönetimi programı sonunda deneyimli yöneticilerde aşağıdaki davranış değişiklikleri beklenebilir:
¤Çalışma hayatında insan faktörünün önemini kavrayacak,
¤Farklı iletişim stillerini tanıyacak ve esnek bir iletişim stili uygulayacak,
¤Yönetim becerilerini sergilerken doğru dili kullanabilecek,
¤Güvene dayalı etkin iletişim becerisi sergileyebilecek,
¤Kişisel olarak bireysel hedeflere ulaşmada içsel motivasyonun önemini anlayacaktır
¤Motivasyon konusunda farkındalık yaşayacak,
¤İdeal görevlendirmeyi yapabilecek ve bunu sözel olarak ifade edebilecektir.
¤Hedef belirlemede başarılı olacaktır.
¤Yöneticinin kişisel gelişimi için çağdaş etkenleri anlayacak ve kendisini değerlendirecektir.
¤Paradigma ve önyargılarının farkına varabilecek ve algı yönetiminde etkili olabilecek,
¤Soru sormanın önemini anlayacak ve etkin soru soracaktır.
¤Motivasyonun önemini ve kişisel performans ile bağını anlayacaktır.