• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Ana Sayfaya Dönüş

En Çok Okunan Yazılarım

Güncel 

Yazılarım

Yorumlar

İletişim

Yaratıcı Düşünce ve inovasyon Eğitimi

(gtag.js)  Yaratıcı Düşünce ve inovasyon Eğitimi:

Kimler Katılmalı       : Tüm çalışanlar

Amaç:

Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerimizin ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir. Bu değiştirme ve yenileme işlemi “inovasyon” olarak adlandırılır. Şiddetlenen rekabet ile pazarda kar marjlarımızın azalması sonucu ile karşılaşmaktayız. Bunu önlemek için inovasyon çalışmalarına öncelik vermeliyiz.

Ürün veya hizmette yenilikçi bir fayda yaratarak kar marjımızı artırmalıyız. Şirketler için inovasyonun önemi oldukça büyük olmakla birlikte inovasyon ülke kalkınmasında çok önemli rol ortaya koymaktadır. Kore Malezya, Çin gibi ülkelerin geldiği noktada inovasyon kültürünün ve kurum içinde teşvik edilmesinin sonuçlarının etkin olduğu görülmektedir.

Türkiye'de iş dünyasının önde gelen yöneticilerinin inovasyonu büyümede stratejik bir öncelik olarak vurguladığını görüyoruz. Türkiye'nin yerel inovasyonu güçlendirmesi ve özellikle de iş dünyasına gençleri ve yetenekli iş gücünü dahil etmesi ile küresel inovasyon projelerinde önde gelen ülkelerden biri olma konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle şirkette çalışan genç kadrolarımız eğitmeliyiz. Şirket bünyelerinde inovasyon çalışmaları başlatmalıyız.

İşletmelerimizin uluslararası pazarda rekabet üstünlüğü sağlayabilecek inovatif hamleleri ile Avrupa, Amerika ve Japon patent ofislerine kayıtlı patent sayıları dikkate alındığında inovasyon konusunda toplum, devlet ve işletmeler olarak işin başında olduğumuzu daha net görebilmekteyiz.

Doğrudan Güney Kore ile karşılaştırma yaptığımızda 2011 yılı itibari ile kayıtlı patent sayımız 629 iken G.Korenin patent sayısı 91720 dir. Bu rakamlara baktığımızda inovasyon konusuna ne kadar ağırlık vermemiz gerektiği net olarak ortadadır.

Şirketlerimizin daha fazla kazanabilmek ve rekabet gücünü artırmak için inovasyon konusuna özel bir önem ve ağırlık vererek bu konuda eğitim ve alarak uygulamaya geçmeli ve bu çalışmaları bir kurum kültürü haline getirmeleri gerekmektedir.